Healthcare 5.0

ویتامین b12؛ مهم ترین خاصیت های ویتامین ب 12 در بدن!

ویتامین b12؛ مهم ترین خاصیت های ویتامین ب 12 در بدن!

ویتامین b12 چیست و چه خواصی در بدن دارد؟

ویتامین ب۱۲ یا کوبالامین، از مهم ترین ویتامین های مورد نیاز برای زندگی موجودات زنده می باشد. این ویتامین برای برای تکثیر سلولی (خون‌سازی) و عملکرد سیستم عصبی از طریق سنتزِ میلینی ضروری می باشد. این ویتامین همراه با فولیک اسید و دیگر ویتامین ها برای بارداری ضروری می باشد. برای تعریف بهتر می توان گفت که ویتامین B12، مانند دیگر ویتامین های گروه ب محلول در آب می باشد. این موضوع به این معنی است که این ماده در آب حل میشود و به درون شریان های خونی وارد میشود. بدن انسان این توانایی را دارد، که این ویتامین را برای حداکثر 4 سال ذخیره کند. بهتر است بدانید که مقدار اضافی ویتامین B12 از طریق ادرار خارج میشود. ما در این مقاله از سایت فردامارکت توضیحات کاملی در رابطه با قرص ویتامین b12، نحوه مصرف ویتامین b12 و اینکه ویتامین b12 در چه غذاهایی است؟ در اختیارتان قرار می دهیم.

منابع ویتامین b12 چه هستند و کمبود آن چه عوارضی دارد؟

کوبالامین، یک ویتامین مهم و حساس برای بدن می باشد که در تولید یاخته های بدن نقش دارد. و وظیفه آن مانند اسید فولیک، شرکت در همانند سازی ژن های هسته سلول می باشد. زیاد شدن سلول ها در بافت عصبی، دستگاه گوارش و مغز استخوان به خاطر وجود این ماده می باشد. این ویتامین در تولید سلول های قرمز نقش مهمی دارد و برای ساخت و تثبیت DNA کمک کننده می باشد. عملکرد بدن انسان میلیون ها سلول قرمز را در هر دقیقه تولید می کند. تولید سلول های قرمز خون در صورت کمبود ویتامین B12، کاهش پیدا می کند. آنمی یا همان کم خونی زمانی اتفاق می افتد که سلول های قرمز خون کاهش یابد.

خواص ویتامین ب12 چیست؟ (مهم ترین نقش ویتامین B12 در سلامت بدن)

• کمک به پیشگیری و درمان کم خونی • کمک به رشد کودکان و افزایش نیروی بدن • درمان نازایی، آسم، سردردهای میگرنی و افسردگی. • نقش مهمی در تشکیل لوله عصبی جنین و پیشگیری از نقایص مادرزادی • افزایش تراکم استخوانی و پیشگیری از شکستگی استخوان

کمبود ویتامین B12؛ بهترین روش درمان کمبود ویتامین b12 در طب سنتی

بدن برای ادامه حیات خود به ویتامین های زیادی نیاز دارد. ویتامین b12 یکی از مهم ترین نوع ویتامین ها می باشد که در صورت کمبود آن، سیستم بدن با مشکلات مختفی مواجه میشود. کم شدن ویتامینB12، به میزان خیلی کم می تواند موجب به کم خونی، خستگی، جنون و افسردگی شود، در حالی که دوره طولانی کمبود این ویتامین می تواند برای همیشه به مغز و سیستم اعصاب مرکزی آسیب برساند.

علائم کمبود ویتامین B12 در بدن

• احساس خستگی • سوزن سوزن شدن • فشار خون پایین • کم کاری تیروئید علائم کمبود ویتامین B12 در بدن

چه کسانی در معرض خطر کمبود ویتامین B12 هستند؟

بیماری های التهابی روده و بیماری سلیاک، جراحی لاغری و کاهش وزن و نوشیدن مقدار زیاد نوشیدنی های الکی می تواند مانع توانایی فرد برای جذاب مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین B12 شود. بهتر است بدانید که افراد سالمند مشکلات بسیار زیادی در جذب مواد مغذی دارند و بیشتر دچار کمبود این ویتامین میشوند. البته کودکان هم می توانند دچار کمبود ویتامین B12 شوند. البته کمبود ویتامین ب12 در کودکان به صورت محدود دیده می شود، اما در کودکانی که مادر آنها در دوره ی بارداری محصولات حیوانی به اندازه مورد نیاز مصرف نکرده اند یا مادران شیردهی که گیاه خوار هستند؛ دیده میشود. مصرف مکمل های ب12 در مادران و همچنین غذاهای غنی شده با ب12 در دوارن بارداری و شیردهی می تواند مفید باشد.

راهکارهایی برای درمان کمبود ویتامین B12

روش های بهبود کمبود ویتامین B12، با توجه به علت ابتلا به این کمبود متفاوت می باشد. از جمله معمول ترین این روش ها عبارتند از: تجویز آمپول، مصرف مکمل (به شکل قرص یا اسپری بینی)، اصلاح رژیم غذایی و درمان بیماری های زمینه ای نظیر بیماری کرون یا سلیاک. البته هر کدام از این راهکارهای درمانی باید مطابق با دستور پزشک انجام شود. پیشنهاد ما به شما این است که برای تشخیص کمبود ویتامین ب 12 به دکتر مراجعه کنید و پس از انجام یکسری از آزمایشات سپس به درمان آن بپردازید.

منابع طبیعی ویتامین B12 شامل چه چیزهایی میشوند؟

به طور معمول برای تامین نیاز بدن به ویتامین B12، استفاده از منابع طبیعی بهتر می باشد. اما پزشکان گاهی اوقات خوراکی های غنی شده و مکمل های این ویتامین را برای افراد بالای 50 سال تجویز می کنند. این موضوع قابل توجه می باشد که هر چه سن بالاتر می رود، جذب ویتامین B12 برای بدن ما سخت تر می شود. اما بعضی از منابع غنی ویتامین B12 شامل: انواع ماهی ها، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و تخم مرغ، محصولات لبنی همچون شیر و ماست، غلات و حبوبات غنی شده با این ویتامین می باشد.

آیا تزریق آمپول ویتامین B12 مفید است؟

آمپول ویتامین B12، برای درمان کم خونی استفاده میشود. تزریق کردن این ویتامین دارای ویژگی های مفیدی برای درمان بیماری های پوستی، کاهش استرس و خستگی، افزایش انرژی، بهتر خوابیدن، افزایش قدرت حافظه و تمرکز می باشد. همچنین تزریق این ویتامین برای افرادی که سعی در کاهش وزن دارند بسیار مفید می باشد. اما بهتر است بدانید که امپول ویتامین B12 در مقابل فوایدی که دارد، ضررهایی را نیز به دنبال دارد. بعضی از مضرات آن شامل سردرد، خارش و ورم پوست، معده درد، دل به هم خوردگی، اسهال ، درد مفاصل و درد عصب و ... می باشد. آیا تزریق آمپول ویتامین B12 مفید است؟

خواص ویتامین b12؛ مصرف ویتامین B12 هیچ گاه به حد افراط نمی رسد!

بر خلاف بسیاری از ویتامین هایی که محلول در چربی هستند و ممکن است در بدن انباشه شوند، همچنین عوارض جانبی نیز داشته باشند، ب12 به این علت که محلول در آب است تنها به اندازه ی نیاز بدن جذب میشود و مقادیر اضافه ی آن به کمک ادرار دفع میشود. این موضوع برای کسانی دارای اهمیت می باشد که می خواهند ذخایر بدن خود را از این ویتامین پر کنند؛ ولی نگران مصرف زیاد آن هستند. دقت داشته باشید که اگر در یک وعده مقدار زیادی ویتامین ب12 مصرف کنید، ممکن است مبتلا به بیرون روی و خارش شوید؛ پس اگر پزشکی این مکمل دارویی را برای شما تجویز کرده است بهتر است بر اساس مقداری که تعیین شده است مصرف کنید.

منابع غذایی ویتامین B12؛ ویتامین b12 در چه غذاهایی است؟

گیاهان برای فرآیند سوخت و ساز خود نیازی به ویتامین B12 ندارند و آن را تولید نمی کنند. از این جهت، دریافت این ویتامین از طریق ماد غذایی با منشا حیوانی و مواد غذایی تقویت شده امکان پذیر می باشد. ما در لیست زیر سعی کرده ایم تا گروه های مختلفی از مواد غذایی را برایتان قرار دهیم تا به راحتی بتوانید اطلاعات کاملی در رابطه با مواد غذایی که حاوی B12 می باشد را بدست آورید. • غذای دریایی - ماهی ساردین، ماهی سالمون، ماهی تن، ماهی کاد، میگو • گوشت - گوشت گاو، گوشت مرغ، گوشت بره، گوشت بز، گوشت بوقلمون • لبنیات - شیر گاو، پنیر نرم و سفت، پنیر خانگی، پنیر خامه ای، ماست • تخم مرغ - زرده تخم مرغ سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی منابع غذایی ویتامین B12؛ ویتامین b12 در چه غذاهایی است؟

مقدار و نحوه مصرف ویتامین b12 در تمامی رده های سنی

مقدار، نوع و توالی زمانی داروهایی که مصرف می کنید به موارد بسیار زیادی بستگی دارد. مانند: سن بیمار، نوع و شدت بیماری تحت درمان، شیوه واکنش به اولین مقدار مصرفی دارو و سایر شرایط پزشکی بیمار. بزرگسالان دوز مکمل عمومی ویتامین ب12، 25-5 میکروگرم در روز است. کودکان بزرگتر و افراد مسن 1.8 میکروگرم، زنان باردار 2.4 میکروگرم، زنان شیرده 8/2 میکروگرم، افراد بالای 50 سال، 25-100 میکروگرم می باشد. البته باید در نظر داشته باشید که این مقدار تقریبی می باشد؛ و میزان آن برای همه افراد یکسان نیست و شما برای اطلاعات دقیق تر در رابطه با بهترین زمان مصرف b12 باید تحت نظر پزشک معالج خود باشید.

ویتامین b12 و لاغری؛ ویتامین ب 12 چه تاثیری بر کاهش وزن دارد؟

به تازگی بسیاری از پزشکان و متخصصان مصرف ویتامین b12 را با کاهش وزن و تقویت انرژی ارتباط می دهند؛ اما ممکن است این سوال پیش بیاید که آیا این موضوع واقعا حقیقت دارد؟ برای پاسخ به چنین سوالی می توان گفت که کمبود کربوهیدرات موجب بیماری های زیادی مانند کم خونی مگالوبلاستیک می شود، که به علت کاهش تعداد سلول های قرمز خونی اتفاق می افتد. یکی از متداول ترین نشانه های کمبود کم خونی مگالوبلاستیک، احساس خستگی می باشد. این نوع از کم خونی و دیگر مشکلات سلامت مرتبط با کمبود نشانه های ویتامین b12 با تزریق این ویتامین به سادگی می باشد. ادعای اینکه مکمل B12 انرژی را تقویت و به کاهش وزن کمک می کند، از یک مقایسه اشتباه نشات می گیرد.

قرص ویتامین b12؛ مکمل مورد نیاز برای بدن

همانطور که در قسمت های بالاتر گفته شد ویتامین b12 دارای خواص بسیار زیادی برای بدن می باشد؛ که شما می توانید برای کمبود ویتامین ب 12 در بدن با مصرف مواد غذایی حاوی این ویتامین این کمبود را جبران کنید. ما در این مقاله از سایت فردامارکت به طور کامل در رابطه با خواص قرص ویتامین b12، ویتامین b12 و لاغری توضیحات کاملی را در اختیارتان قرار داده ایم. همچنین در نظر داشته باشید که قیمت قرص ویتامین b12 خارجی در داروخانه اینترنتی فردامارکت بسیار مناسب می باشد.

نظر خودتون رو در رابطه با این مطلب بیان کنید

اطلاعات شما از جمله ایمیلتان نزد ما محرمانه می ماند.

جهت درج نظر باید وارد سایت شوید
Edna Watson

Very good and fast delivery during the week. Thank you!

April 16, 2020 at 3:08 am

به روز رسانی COVID-19 ما با ساعات و پرسنل محدود باز هستیم.